26 Aralık 2013 Perşembe

2013 Favorileri - Fırçalar & Diğerleri / 2013 Favourites - Tools


Merhaba! Yılın favorileri yazılarımda 2. gün ve bugün makyajın olmazsa olmazları, fırçalar ve makyaja yardımcı diğer şeylerden bahsedeceğim. Yine bu kadar az ürün seçmek çok zor oldu ama benim için vazgeçilmez olanları seçmeye çalıştım. 

Hey everyone! It is the second day of my yearly favourites series, and today I'll be telling you about my favourite make-up tools. I'm a total brush junkie, so it was really hard for me to pick this few but I managed to narrow down to my ultimate favourites of this year. 



Fondöten uygulamak için kullandığım fırçalarla başlayalım, elde etmek istediğim kapatıcılığa göre farklı farklı fırçalar kullanıyorum, bu nedenle birden fazla favorim var.

Yoğun bir kapatıcılık elde etmek istediğim zaman elim genelde Sigma F80 Flat Top Kabuki fırçaya gidiyor. Bu fırça oldukça yüksek kapatıcılık sağlıyor ve fondöteni çok güzel, çok kolayca yayıyor. Üstelik 1 yıldan fazladır kullanıyorum ve her hafta yıkamama rağmen tek bir kıl bile dökmedi.
Real Techniques Expert Face Brush da yine yoğun kapatıcılık veren bir fırça. Bu fırça da oldukça kusursuz bir uygulama sunuyor, fırça izi bırakmıyor ve fondöteni çok güzel yayıyor.
Daha hafif bir uygulama istediğim zaman ise genelde Real Techniques Stippling Brush kullanıyorum. Bu fırça özellikle katı, yoğun yapıdaki fondötenleri kolayca yaymak için birebir, o tip fondötenler genelde ciltte kalıp gibi durabiliyor ama bu fırça o kalıp gibi görüntüyü engelliyor ve hafif bir uygulama imkanı sunuyor.   

Let's start with foundation brushes. Depending on the amount of coverage I want, I go for different brushes. 

When I want to get a full coverage, I usually use my beloved Sigma F80 Flat Top Kabuki brush, which gives just a flawless finish and makes applying foundation a dream. I've been using it over a year now and I wash it on a weekly basis and it never shed any hair.  
Another brush I use to get high coverage is Real Techniques Expert Face Brush. This one also gives a flawless, streak-free finish and blends foundation so effortlessly. 
My choice of brush for a lighter coverage is Real Techniques Stippling Brush. It makes even the most full coverage foundations blend easily and stops them from looking cakey. It also had never shed any hair.


Pudra ve bronzer uygulaması için 1 yıldır sadece The Balm Powder to the People fırçayı kullanıyorum. Bu fırça mükemmel bir boyuta sahip, ne çok büyük, ne çok küçük ve inanılmaz yumuşak. Çok seviyorum!
Ecotools Airbrush Concealer Brush bu senenin en güzel keşiflerinden. Bu fırçayı hem göz altı kapatıcımı uygulamak hem de yüzümdeki kusurları gizlemek için kullanıyorum ve gerçekten adının hakkını vererek airbrushed gibi bir bitiriş sunuyor.
Allık uygulaması için yine sadece tek bir fırça kullanıyorum: Real Techniques Blush Brush. Bu fırça tam kararında ürün alıyor ve allığınızı ne fazla ne az uygulamanızı sağlıyor. Oldukça yumuşak, allık sürmeyi resmen yüzünüze masaj yaparmış gibi bir hale getiriyor. 

The only brush I'm using for powder and bronzer is The Balm Powder to the People brush. This has just the perfect size, not too big, not too small and it's super soft. 
Ecotools Airbrush Concealer Brush really lives up to his name. I use this both for my under-eye concealer and also to blend the concealer onto blemishes, and love the soft, airbrushed look it gives.
For blush, I've been using Real Techniques Blush Brush for months, it fits my cheeks perfectly and it's incredibly soft. It picks up just the right amount of product and applies it like a dream.


Bu sene satın aldığım MAC 217 göz makyajı uygulamamı tamamıyla değiştirdi ve bu fırçaya sahip olmadan yaptığım her göz makyajı için pişman olmamı sağladı. Bu fırçayı hem hafif bir far uygulaması yapmak istediğim zaman, hem de farları yaymak, dağıtmak için kullanıyorum, ikisinde de harika bir iş çıkartıyor. Kesinlikle bu fırçadan 1-2 tane daha almalıyım.
Sigma E40 Tapered Blending fırçasını ise genelde farı iyice dağıtmak ve yumuşak, bütün renklerin iç içe geçtiği bir görüntü elde etmek için kullanıyorum. Bu fırçayı 1 yıldan fazladır kullanıyorum ve göz makyajı yaptığım her gün mutlaka bu fırçayı kullanmışımdır, olmazsa olmazım.
Eğer birden fazla fırçanın işlevini yapan tek bir fırçaya sahip olmayı tercih ediyorsanız The Balm'ın iki taraflı fırçalarını mutlaka öneriyorum. Gerçekten kaliteli olan bu fırçalardan favorim Give Crease a Chance, bu fırçanın bir tarafını far uygulaması için, diğer tarafını ise farı karıştırmak, dağıtmak için kullanabilirsiniz. Bu tip fırçaların tek kötü yanı nasıl saklayacağımı bilememem, mutlaka bir tarafı aşağıya geleceği için zarar görüp şeklini kaybediyor.

Buying MAC 217 completely changed my eye makeup application. It's just a perfect multi tasking brush, I use it both for applying and blending eyeshadow. It gives a sheer wash of color which I love, and it does an amazing job at blending eyeshadow into the crease. I really should buy some extra ones of this.
Sigma E40 Tapered Blending Brush is my ultimate favourite for blending eyeshadow to get rid of any harsh looking lines. I've used this every single time I did an eyeshadow look for more than a year now.
If you don't want to splurge on 2 different brushes, The Balm does some great dual sided ones. This one is called Give Crease a Chance, one side of it is for applying eyeshadow and the other one is for blending. Both sides do a great job and I always take this one with me when I'm travelling, it's a great 2-in-1 product. The only down side is that as it's dual-sided, it is a bit hard to store these kind of brushes.


Beauty Blender'dan bahsetmeden bu yazıyı bitirmek olmazdı. Bu süngeri neredeyse 2 yıldır kullanıyorum ve fotoğraftaki benim kullandığım 4. Beauty Blender. Bu gerçekten mucize bir sünger, bence en güzel, en kusursuz, en kolay fondöten uygulamasını bu sunuyor. Tek kusuru bir süre sonra ne kadar yıkarsanız yıkayın mutlaka bir miktar fondötenin süngerden çıkmaması. Dolayısıyla hijyenini yitiriyor. Ama yine de favorim!
Bu yıl sonunda kendime iyi bir kirpik kıvırıcısı bulmayı başardım, Tweezerman Kirpik Kıvırıcısı'nı aldığımdan beri kirpiklerimi kıvırmak benim için vazgeçilmez oldu. Bu kıvırıcı kirpiklerime zarar vermeden çok güzel kıvırıyor, ve uzun bir süredir Boyner'de %50 indirimde, bir şans verebilirsiniz derim.

I had to give the Beauty Blender it's fair share of praises, I've been using them for almost 2 years and this is my fourth one now. This is just a miraculous little pink egg, it applies foundation without any streak, gives the best finish, great coverage, and is incredibly easy to use. 
This year I finally found a good eyelash curler, this one was 50% off and I wanted to gives it a shot, I'm thankful that I did. Tweezerman Eyelash Curler does an amazing job at curling my lashes without breaking them, I became addicted to curling my lashes since I bought this.


Benim bu seneki favori fırçalarım ve diğer makyaj yardımcılarım bu şekildeydi. 2013'ün son aylarında birkaç favori fırçam daha oldu ama onları bu yazıya dahil etmek yanlış olurdu, sonuçta tüm senenin favorisi değiller, 2014 favorilerine artık. Görüşmek üzere! 

So, these were my ultimate favorite makeup tools this year. I've found a few new favourites this past month but it would've been wrong to include them to this year's favourites, we'll see if they can make it to my 2014 favourites. See you soon!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder