31 Aralık 2013 Salı

2013 Favorileri - Göz Makyajı / 2013 Favourites - Eye Makeup


Merhaba! 2013 favorileri yazılarımın ve 2013'ün son gününe geldik. Kapanışı makyajın en sevdiğim kısmı olan göz makyajıyla yapmak istedim, karşınızda bu yıl en çok sevdiğim ve en sık kullandığım göz makyajı ürünleri.

Hey everyone! I can't believe this is the last day of 2013, it's also the last day of my 2013 favourites posts. I wanted to finish these posts with my eye makeup favourites, because eye makeup is what excites me the most as it's what you can play with the most. 



Benim için göz makyajı paletleri denince akan sular durur, tek bir paletle bir çok makyaj yapabilmeye bayılıyorum. Çok fazla palete sahip olduğum ve neredeyse hepsini çok sık kullandığım için favorilerimi seçmek oldukça zor oldu ama hepsinin içinde en öne çıkan ve kullanmaktan asla sıkılmadığım paletleri seçtim. Birincisi tabii ki Urban Decay Naked 1. En sık kullandığım palet kesinlikle bu, bu sene çıktığım her yolculukta da yanımdaydı. Kullandığım en iyi kaliteye, kalıcılığa, pigmentasyona, yumuşaklığa sahip farlar ve bu paletle sınırsız farklı makyaj yapabilirsiniz. Biraz daha renk çeşitliliği istediğimde elim hep The Balm Balm Jovi palete gidiyor. Çok farklı tonda hem ışıltılı hem simli hem mat ve çok kaliteli farlar içeren bu palet aynı zamanda bir allık, bir aydınlatıcı ve iki dudak/yanak renginden oluştuğu için seyahat için mükemmel. Urban Decay Naked Basics alırken çok sevmeyeceğimi düşündüğüm bir paletti çünkü genelde mat farlar kullanmıyorum, ama bu palete aşık oldum. Hem doğal görünümlü hem de dumanlı makyajlar yapabileceğiniz bu palet Urban Decay farlarının kalitesini tamamen yansıtıyor, yumuşacık, pigmentli ve kalıcı. Estee Lauder Pure Colour Eyeshadow Duo - Raisins'e palet demek ne kadar doğru olur bilmiyorum, ama bu ikili fardan daha önce de bahsetmiştim ve kendisini o kadar seviyorum ki mutlaka bahsetmeliydim. Tam benlik renklerden oluşan bu ikili far fiyatını kesinlikle hak ediyor, kalitesi inanılmaz. 

Eyeshadow palettes are what get me excited the most, I love the idea of having multiple shadows at one place and being able to create endless possibilities of looks with only one product. I have so many great palettes and I love each and every single one of them but the ones I picked as my yearly favourites are the ones that stood out the most. First of all, obviously, Urban Decay Naked 1. This is hands down my most used palette ever. The shadows are of exceptional quality, buttery soft, crazy pigmented, unbeatable staying power. This palette allows you to create both daily neutral look and more intense smoky looks, I love it. If I need a little bit more color on my eyes, I go for The Balm Balm Jovi palette. This palette has some bold greens, burgundies and blues that are perfect for night time looks but there are also both matte and shimmery soft colors that are perfect for day time. The quality of these shadows are close to Urban Decay shadows, and the palette also has a highlighter, a blush and two lip/cheek colors which makes it perfect for travelling light. As I'm someone who prefers shimmery shadows over mattes any day, I didn't think I would love Naked Basics so much when I bought it but I was wrong. Turns out, I haven't tried any good matte shadows until this one. This shadows are really soft, creamy, pigmented and blend like a dream. This palette is amazing for creating soft daily looks and also you can bring a little bit intensity to your look with the black in the far right. I'm not sure if this counts as a palette, but Estee Lauder Pure Colour Eyeshadow Duo in Raisins had to be in my yearly favourites post. I've wrote about before, and I'll say it again, it's almost like this palette was created for me. Perfect colors that would suit anyone, amazing quality, amazing lasting power. It's love!


Favori tekli farlarımla devam edelim. Rimmel Mono Eyeshadow - Tribute yazısını yakında yazacağım, inanılmaz güzellikte bir far. Rimmel'in tekli farlarını çok seviyorum, fiyatlarına göre oldukça kaliteliler. L'oreal Infallible farların bir çok rengine sahibim ama Sahara Treasure ve Burning Black tartışmasız favorilerim. Denediğim hiçbir fara benzemeyen, aşırı pigmentli, tüm gün kalıcı, renkleri de inanılmaz olan bu farları mutlaka denemelisiniz. Maybelline Mono Eyeshadow - Iced Fudge renginden daha önce bahsetmiştim, tek başına uygulandığında bile sanki makyajınızla uzun uzun uğraşmışsınız gibi bir görünüm elde etmenizi sağlıyor. Çok vaktim olmadığında elim hep buna gidiyor, zaten gördüğünüz gibi neredeyse dibini görmek üzereyim.

Rimmel Mono Eyeshadow in Tribute has an amazing color, it's perfect for a "one-sweep and you're good to go" look. Looks beautiful, great pigmentation, very little fall out and staying power is quite good. L'oreal Infallible shadows are really exceptional, they have a texture like no other and considering their price, they are absolute gems. I own quite a few of these crazy long-lasting, pigmented, soft shadows but my favourites are Sahara Treasure and Burning Black. Maybelline Mono Eyeshadow - Iced Fudge is something I've talked about before, when applied on its own, it looks as if you've put a lot of effort to your eye makeup. I reach for this when I'm short of time, you can see the dent on the middle, it's very well loved. 


Hem kullanımları oldukça kolay hem de kalıcılıkları tartışılmaz olduğu için krem farları çok seviyorum. Bu sene en sevdiğim krem farlarımın ikisi Maybelline Color Tattoo serisinden. On and On Bronze ve Pink Gold tam günlük kullanıma uygun renkler ve herkese yakışacaklarını düşünüyorum. Bu fiyata bu kalitede bir krem far bulmak bence imkansız. Make Up For Ever Aqua Cream #16 biraz daha pahalı ama bence Color Tattoo'lara göre biraz daha kalıcı, çok uzun süren bir yolculuk sırasında bu far 1 günden fazla hiç bozulmadan gözümde kalmıştı. Pink Gold ile renkleri neredeyse tamamen aynı, ama bunu aldığımda Pink Gold henüz ülkemize gelmemişti, gelmiş olsaydı bu rengi değil ama başka renkte bir Aqua Cream alırdım çünkü inanılmaz kaliteli farlar.

As they are easy to apply and last all day, cream shadows are my favourites. This year what stood out to me the most were the Maybelline Color Tattoos. On and On Bronze and Pink Gold are my absolute favourites, such perfect daily colors and they would suit everyone. I think it's impossible to beat these shadows considering their price. But if you're willing to splurge a little bit more, Make Up For Ever Aqua Creams are amazing. I own the shade #16 which I've talked about before, this is almost the same color as the Pink Gold one by Maybelline. When I bought this Pink Gold wasn't sold in my country, if it were, I would skip this color and buy some other shades of Aqua Creams because they're the softest, most long lasting cream shadows ever. I even used this one on a crazy long trip and it stayed put for more than 24 hours. 


Jel eyeliner kullanmayı çok seviyorum, çünkü alıştıktan sonra kullanmak çok kolay ve en güzel, en kusursuz görünen eyeliner uygulamasını sunuyor. Soldaki Essence Gel Eyeliner - London Baby koyu gri-kahverengi arası harika bir renk. Özellikle yeşil ve kahverengi gözlere çok yakışacağını düşünüyorum. Kalıcılığı da oldukça iyi ama tek sorunu biraz fazla yumuşak bir yapısı oluşu, ben bu sorunu kapağını bir süre açıp bırakıp hafifçe kurumasını sağlayarak aştım. Bir diğer favorim ise pembe ışıltılar içeren bir siyah olan Maybelline Jel Eyeliner - Black Pink Diamonds. Gerçekten adının hakkını veren, elmas gibi parlayan pembelikler içeriyor, çok çok güzel bir renk. Kalıcılığı harika, yapısı harika. Tek katta rengini veriyor. Aynı zamanda bu eyeliner'ın yanında fırçası da geliyor ve şu ana kadar kullandığım en iyi eyeliner fırçalarından olduğunu söyleyebilirim.

I love using gel liners, once you get used to them, they give you the most precise, perfect liner look and they're really easy to use. Essence Gel Eyeliner in London Baby is an amazing charcoal-brown color that would look especially beautiful on brown/green eyes. It's pigmentation and longevity are great but the only downside is that it's a bit too soft. I left the cap open for a while and let it dry a bit, it's perfect now. Maybelline Gel Eyeliner in Black Pink Diamonds is a product that's named perfectly. It's a black that has pink shimmer running through it, really looks like black pink diamonds. Such an amazing color and an amazing formula, great staying power, texture is amazing, fully opaque at one coat. Also, this eyeliner comes with a little brush which is one of the best eyeliner brushes I've ever came across.


Bu sene çok beğendiğim göz kalemleriyle tanıştım. İlk olarak soldaki ikisi, Essence Kajal Kalemler. Renkleri temsili olarak seçtim, bu seriden 3-4 farklı kaleme sahibim ve hepsini çok seviyorum, yapıları yumuşacık, son derece kalıcılar ve fiyatları çok uygun. Üstteki ikisi yazılarını daha önce yazdığım Sephora Jumbo Liners. Bu kalemleri özellikle alt kirpik diplerime uygulamaya bayılıyorum, göz makyajına bir anda değişiklik katıyorlar. Yumuşacıklar, adeta sürerken akıp gidiyorlar ve silene kadar kalıyorlar. Sağdaki ikisi Avon Supershock Jel Göz Kalemleri. Favori iki rengim, Blackberry ve Flesh. Bu kalemlerin hepsinden bir kaç tane yedekledim, çünkü nedense Avon kafasına göre sürekli satışlarını durduruyor ama bence haksızlar çünkü bunlar benim denediğim en harika göz kalemleri ve bence her renkleri sürekli satışta olmalı. Tek katta yoğun renk veriyorlar, yumuşacık bir yapıları var, sürümleri çok kolay ve kalıcılıkları inanılmaz. Bence bu kalemler Avon'un en güzel ürünleri. Alt ortadaki ise Rimmel Scandaleyes Eyeliner - Nude. Alt kirpiklerin iç kısmını ve göz pınarını aydınlatmak için mükemmel bir renge sahip, oldukça doğal duruyor, yumuşacık ve kalıcılığı çok çok iyi. Bu kalemi yüzdeki ufak kusurları gizlemek için kapatıcı olarak kullananları bile gördüm. Umarım en yakın zamanda ülkemize gelir.

I've met some really good eyeliner pencils this year. Starting with the two on the left, Essence Kajal Pencils. I own 3-4 of these and I love every single color I own, great texture, soft, long-lasting, easy to apply and crazy cheap. Two on the top are Sephora Jumbo Liners, I've talked about them before. I love using these on my bottom lash line, they just add a little something extra to the look. They are really soft, almost glide on the eyelid, and stay pt until you take them off. Two on the right are Avon Supershock Gel Liner Pencils, which are hands down the best eyeliners in the market in my opinion. I've backups of every single color that's out there, because I can't imagine being without them. Incredibly opaque at one swipe, glide on like a dream, easy to apply, and once you put them on, they will stay on forever without any smudging or fading. The one on the bottom middle is the Rimmel Scandaleyes Eyeliner in Nude. It's the perfect shade for applying to the lower lashline, makes you look awake and takes away the redness instantly, and most importantly, looks natural. This is really soft, doesn't irritate the eyes and stays on for a long time even inside the lower lashline. I've even seen some people use this as a concealer to cover up little spots.


Kapanışı benim için vazgeçilmez ürünler olan rimellerle yapmak istedim. Makyaj yapmak için hiç vaktim olmadığı zamanlarda bile biraz kapatıcı, rimel ve ruj olmadan dışarı adımımı atmam. Bu üç rimel bu sene denediğim oldukça fazla rimel arasında benim tartışmasız favorilerim oldular. L'oreal Telescopic Extra Black kullandığım rimeller arasında en çok uzunluk vereni. Çok fazla hacim vermiyor ve kirpikleri tek tek ayırmıyor ama o kadar harika uzunluk veriyor ki hacim veren bir rimelle beraber kullandığım zaman gerçekten takma kirpik etkisi elde ediyorum. Genelde o hacim veren rimel Maybelline Rocket Volum Express oluyor. Bu sene tanıştığım ve 3 tüp bitirdiğim bu rimel benim kirpiklerime çok güzel bir kıvrıklık ve hacim veriyor. Tek sorunu çıkarmasının biraz zor oluşu ama asla dökülme yapmayan, tüm gün etkisini koruyan bu rimeli çok seviyorum. Benefit They're Real ise bana çok fazla takma kirpik etkisi vermeyen ama günlük kullanım için en sevdiğim rimel. Kirpikleri çok güzel ayırıyor, yeterli bir uzunluk ve hacim veriyor ve akma, bulaşma yapmıyor. 

Even when I don't have any time for makeup, I wouldn't step my foot outside without a little bit concealer, mascara and a lipstick. Mascara is something really important to me, it opens up your eyes instantly and I never skip it, so, I'm really picky about what I use. L'oreal Telescopic Extra Black gives an amazing length like no other. This doesn't seperate the lashes or give a lot of volume, but no matter what mascara I use, I always pair it with this to get the length I desire. What I go for when I want volume has been Maybelline Rocket Volum Express this entire year. I've finished 3 of these and I will always repurchase it no matter how many mascaras I own, it gives an amazing volume and curl to my lashes and maintains the effect for all day long. The only issue is that this is really hard to remove, but I can get over that. Benefit They're Real is my perfect daily mascara, it doesn't give me a false lash effect but seperates my lashes, gives a good length, volume and curl and doesn't smudge or flake off. I really think it's worth the hype.


2013'teki favori göz makyajı ürünlerim bunlardı ve böylece favorilerimin sonuna geldik. Umarım okuması keyifli yazılar olmuşlardır. 2014'ün hepimiz için harika bir yıl olmasını, hepimize sağlık, mutluluk, huzur, başarı, ya da her ne diliyorsanız onu bolca getirmesini diliyorum. Bir de bolca emek verdiğim blogumun güzel bir yere gelmesini, ve daha çok insana ulaşabilmeyi çok istiyorum! Görüşmek üzere, mutlu yıllar!

This concludes my favourite products of 2013, I hope you enjoyed reading these posts, I really enjoyed writing them for sure! I hope 2014 will be an amazing year for everyone out there and will bring plenty of health, happiness, peace, success, or whatever else you wish for. I also wish that my blog which I really enjoy writing and put a lot of effort in will become successful and I would love to reach out to much more people. See you soon, happy new year!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder