20 Ocak 2014 Pazartesi

Mac Diva Ruj / Mac Diva Lipstick


Merhaba! Son günlerde havalar her ne kadar Ocak ile uzaktan yakından alakalı olmasa da ben kış aylarında olduğumuza inanmaya devam ediyorum ve bordo rujlardan vazgeçemiyorum. Çok sevdiğim ve sıkça kullandıklarımdan biri de Mac Diva. 

Hey everyone! The weather acts as if we're in April or something where I live nowadays but I keep believing that we're in winter months and nothing can stop me from using dark lipsticks. Sorry. Mac lipstick in the shade Diva is one of my ultimate favourites, and probably what I reach for the most recently.  
 


Genelde mat rujları çok seven biri değilim, çünkü güzel yapıya sahip mat rujlar bulmak kolay değil. Genelde çizgilere dolan, dudakta ağırlık yapan, sürümü zor yapıda oluyorlar ama Mac'in mat rujları böyle değil. Tabii ki lustre veya satin bitişe sahip Mac rujlar gibi yumuşacık yapılara sahip değil ama çizgilere dolmuyor, sürümü kolay, bir mat rujun olabileceği kadar kremsi. Yumuşacık ve kremsi yapıdaki rujları uygulamak daha kolay ve dudakta daha hafif hissettirdikleri doğru ama mat rujların kalıcılıklarını geçebilmeleri mümkün değil. Bu rujun neredeyse hiç bozulmadan dudağımda 7-8 saat kaldığı bile oldu, üstelik yemek yedikten ve bir şeyler içtikten sonra. 

I'm not usually a big lover of matte lipsticks as it's really hard to find a matte lipstick with a great formula. They usually emphasize the lines on the lips, feel really heavy and they are hard to apply but Mac's matte lipsticks are quite an exception. Of course they are not super creamy and easy to apply like lustre or satin finish lipsticks, but they're as creams as a long lasting matte lipstick can be, they are quite easy to apply and don't really emphasize the lines. Staying power is really exceptional, this lipstick stays on my lips for a good 7-8 hours, even after eating and drinking. 


Diva adına yakışır şekilde oldukta iddialı, koyu bir kırmızı-bordo rengi. Sahip olduğum çoğu koyu renk ruj mürdüm rengi, vişne çürüğü tonlarında olduğu için bu rujun bendeki yeri ayrı, biraz daha kırmızıya dönük bir tonu olması çok hoşuma gidiyor. 

Diva is a pretty accurate name for this lipstick, it's a really bold, intense reddish burgundy. Most of the dark lipsticks I own are plums, or dark cherry colors so having something that's a bit more reddish in my collection makes me happy. 


Gördüğünüz gibi oldukça iddialı bir koyu kırmızı. Dudaklara uygulandığında burada göründüğünden biraz daha koyu bir renge dönüşüyor, yakın zamanda dudak swatchlarını da ekleyeceğim. Bu tür koyu renklerin herkese yakışacağına inanıyorum, önemli olan kendinize yakışan tonu bulan. 

As you can see, it's quite a bold deep red. Actually, when applied to the lips, it looks a bit darker than the swatch above, I'll be putting some lip swatches here soon. A side note, I think these type of bold colors would literally suit everyone, as long as you manage to find the right color and the right tone.


Diva, sürme cesareti gerektiren rujlardan ama bir kez o cesareti gösterince gerisi geliyor zaten, ben artık sabah okula giderken bile sürmeye başladım. İnsanların garip garip bakışlarını göz ardı etmek gerekiyor tabii ki. Bir dipnot, her ne kadar bu ruj oldukça güzel bir yapıya sahip olsa da gerek mat, gerek koyu renk rujları uygulamadan önce dudaklarınızı bir scrub ya da fırça yardımıyla pürüzsüz hale getirip güzelce nemlendirmek gerekiyor ki ruj daha güzel gözüksün ve daha rahat uygulansın. Görüşmek üzere! 

Diva requires some confidence to wear at first but once you wear it, you will want to wear it all the time! That's what has happened to me and I'm even wearing it to my morning classes at school, once you stop caring about people giving you weird stares, it's okay. PS: Before applying bold colors like these and also before applying matte lipsticks, you should scrub your lips well and use a lip balm to get soft and flawless lips, you'll see that any lip product you put on will look much better and will be easier to apply. See you soon!      

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder