14 Ocak 2014 Salı

The Balm Shady Lady Vol 1


Merhaba! The Balm ürünlerini ne kadar sevdiğimden defalarca kez bahsetmiştim. Bugün size The Balm'ın en sevdiğim, en kaliteli ürünlerinden birinden bahsetmek istiyorum: The Balm Shady Lady Vol 1 far paleti.

Hey everyone! I think I made it pretty clear that I just adore The Balm as a brand, and what I'm going to talk about today is some of the best products they do: The Balm Shady Lady Vol 1 Eyeshadow Palette. 



Bu far paletlerinden Vol 1, Vol 2, Vol 3 olmak üzere üç adet var ve ben hepsine sahibim, ve hepsinin yazısını sırayla yazacağım. Ama içlerindeki favorim kesinlikle bu, yani Vol 1. Bu palet 9 farklı renkten oluşuyor ve renklerin hepsi bambaşka tonlarda. Bu paletle gerçekten sınırsız farklı makyaj yapılabilir, birbirine gerçekten çok güzel uyum sağlayan renkler olduğu gibi çoğu tek başına kullanıma da uygun. Günlük makyajlar için, daha yoğun gece makyajları için, her cilt tonuna yakışacak renkler bu palette mevcut. Sade makyajlardan hoşlanıyorsanız açık tonda, doğal renkler; daha yoğun makyajlardan hoşlanıyorsanız mavi, yeşil, mor, bronz tonlar var. 

These eyeshadow palettes come in 3 different versions, Vol 1, Vol 2 and Vol 3. The one I'm talking about today is the Vol 1, which is my favourite amongst the three. This palette consists of 9 different colors and all of them are something different. You can really create endless looks with this palette, the colors look great when combined, most of them also work well as a one-color eyeshadow look. As there are so many different tones, both warm, neutral and cool, everyone can work with this palette. You can use the light, neutral shades for the day time, and gorgeous green, blue, purple, bronze tones for more intense night time looks.  

Kaliteleri ise inanılmaz. Bunlar benim gördüğüm en yumuşak, en kremsi farlardan diyebilirim. Parmağınızı üzerlerine bastırdığınızda içe doğru göçüyorlar, o kadar kremsiler. Kalıcılıkları da harika, yağlı göz kapaklarına sahip olmama rağmen baz kullanmadan bile bu farlarla hiçbir sorun yaşamıyorum. İnanılmaz pigmentliler, sim içeren renkler hariç neredeyse hiç dökülme yapmıyorlar. Bu far paletleri gerçekten mükemmel! 

What's even better is that, these eyeshadows are of exceptional quality. These are some of the softest, most creamiest eyeshadows I own. They're really buttery soft and blendable. Staying power is great as well, I don't experience any problems even with my oily eyelids. Great pigmentation, almost no fallout except for the glittery shades. This palette is really amazing!


Caught In The Act Courtney: Altın rengi simler içeren sıcak bir kahverengi. Aslında bence simleri biraz daha yoğun olsaydı ya da sim yerine altın rengi ışıltılar içerseydi bence daha çarpıcı bir renk olabilirdi, çünkü bu şekilde uygulandığında simler pek belli olmuyor. Bu paletteki tek simli renk bu, ve simleri biraz dökülme yapıyor.
Shameless Shana: İlk gördüğümde asla bana yakışmayacağını düşündüğüm ama yanıldığım bir renk. Kiremit rengine yakın görünse de uygulandığında biraz daha sıcak tonlu bir bronza dönüşüyor. Bronz tenlilere çok yakışacaktır.
Luscious Lani: Tek başına uygulayıp bir de rimelle tamamlandığında gözünüzü aydınlık gösterecek bir makyajı kolayca elde edebilmenizi sağlayacak açık bir pembe-şampanya rengi.  

Caught In The Act Courney: A warm brown with golden glitter. Personally, I would have liked to see a little bit more glitter in it, or if it would be better if it had golden shimmer rather than glitter, because when you blend this out, you only get a plain brown color. This is the only glittery shade in this palette, and it does have a little bit of fallout.
Shameless Shana: I was quite intimidated by this shade when I first saw it, as it looked quite orange, but when you apply it, it turns to a warm bronze. Such a gorgeous shade, it would look amazing on deeper skin tones.
Luscious Lani: This is such an amazing light pink-champagne color to create an easy eyeshadow look; sweep this all across your lid, put your mascara on and you're done.  


Jealous Jordana: Dumanlı makyajlara çok ama çok yakışacak, hafifçe metalik yansımalar içeren koyu bir yeşil. Özellikle kahverengi ve ela gözlülerde müthiş duracaktır.
Risqué Renee: Mavi far kullanmaktan oldukça kaçınsam da, bu far sahip olduğu tonla mavi farı bile kullanılabilir bir hale getiriyor. Yine gece makyajları için harika bir renk.
Curvy Cami: Makyajınıza biraz renk katmak istiyorsanız bu orta tonlu pembe-mor renk biçilmiş kaftan. Bu renk bence hem günlük makyajlara hem de gece makyajlarına yakışacaktır ve özellikle kahverengi ve yeşil gözleri ön plana çıkartacaktır. 

Jealous Jordana: A dark green with a little bit of metallic look to it. This is an amazing shade for intense, smokey eye looks and it would look amazing on brown or hazel eyes.
Risqué Renee: Normally when I see a blue eyeshadow, I ran in the opposite direction but this is different. It has quite a nice deep tone, which makes it perfect for a navy smokey eye look. 
Curvy Cami: If you want a pop of color on your eyelids, this mid toned pink-purple shade is amazing. Although this can be used in more intense looks, it would work on daily makeup looks as well. This color would make brown and green eyes stand out a lot. 


Jet Setting Jennifer: Bu paletteki favori renklerimden. Yine tek başına kullanım için birebir, harika bir şampanya-kemik rengi. 
All About Alex: Kahverengi ve ela gözlere inanılmaz yakışacak harika bir haki yeşil. Yoğun olarak uygulandığında ayrı güzel, ama hafifçe uygulayıp kahverengi farlarla karıştırmak benim bu farı favori kullanış biçimim, hem renkli, hem de doğal görünümlü bir göz makyajı elde ediyorsunuz. 
Easy Wheezie: Bu rengi tarif etmek gerçekten zor, yoğun bir şekilde gri metalik yansımalara sahip bir mavi diyebiliriz. Tek başına uygulandığında bile metalik görüntüsü nedeniyle sanki bir kaç farklı renk far kullanmışsınız görüntüsü veriyor. Çoğu cilt tonuna yakışacak bir renk olduğunu düşünüyorum. 

Jet Setting Jennifer: One of my favourites in this palette. Again, such a perfect shade for one-color eyeshadow looks. A pretty champagne-bone color.
All About Alex: An amazing khaki shade, would be perfect for brown eyes. This looks great when it's applied full on but my favourite way of using it is to apply it lightly and blend it with some brown shades, gives such an effortless, natural eyeshadow look with a hint of color.
Easy Wheezie: Such a hard shade to describe, I would say it's a greyish blue with a lot of grey metallic reflection, which makes it look quite grey rather than blue. This would look like you put a lot of effort into your eye makeup even when it's applied on its own because of its metallic look. This shade would suit almost everyone.  


Sonuç olarak, bu far paleti gerçekten harika renklere sahip ve bu kalitede 9 tane far satın aldığınızı düşünüldüğünde fiyatı gerçekten çok uygun. 60 TL civarındaki bu farlara özellikle indirimlerde mutlaka bir şans vermelisiniz, mutlaka içinde size uyan renkler olacaktır. Bir dipnot, seyahate çıkarken yanınızda götürmek için çok iyi bir palet, tek başına hem günlük makyajlara hem de gece makyajlarına yetecektir. Görüşmek üzere!

Overall, when you consider that you're getting 9 full-sized eyeshadows with a diversity of colors and amazing quality, the price (which is around $30) is really reasonable. PS: This palette is amazing for traveling as well, it would cover all of your needs in terms of daily and night time makeup. See you soon!  

3 yorum:

  1. Bu paledin 3 cesidi oldugunu yeni ogrendim! Cok guzelmis cidden vol1'in renkleri cok natural tonlari iceriyo.
    Ya senin blogunu GFC'den takip etmek istedigimdenhata veriyor neden acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba! Bunu öğrendiğim çok iyi oldu, çok teşekkür ederim! Ben de insanlar neden blogumu takip etmiyor diyordum. Düzeltmeye çalıştım, oldu galiba, tekrar deneyebilir misin?

      Sil
    2. Evet duzelmis simdi katilabildim!

      Sil