2 Şubat 2014 Pazar

Batiste Kuru Şampuan / Batiste Dry Shampoo


Merhaba! Batiste Kuru Şampuanlardan bahsetmeyi uzun zamandır istiyordum ama ülkemizde bulunmadıkları için yazmaktan vazgeçmiştim. Ama hiç beklemediğim bir şekilde Sephora geçtiğimiz ay bu ürünü getirdiğini duyurdu! Ben de bu yazıyı yazmanın zamanı geldi diye düşündüm. 

Hey everyone! Batiste Dry Shampoo's have been my favourite for almost 2 years now, I've tried quite a few different dry shampoos but they never even came close to Batiste. I think it's time to share the love with you.



Ürünün kullanımı oldukça basit. Arkasında da resimlerle gösterildiği ve anlatıldığı gibi, saçınızın diplerine sıkıyorsunuz ve en az 1 dakika kadar bekliyorsunuz (ben zamanım varsa 5-6 dakika bekletiyorum). Bu sırada kuru şampuan beyaz bir pudra gibi görünüyor ve saçınızdaki yağı emiyor. Yeterince bekledikten sonra ellerinizle karıştırarak ya da tarayarak ürünü dağıtıyorsunuz ve beyazlıktan kurtuluyorsunuz. Saçınızı yıkamaya üşendiğiniz, yıkayamayacak durumda olduğunuz, ya da sadece daha yeni yıkanmış ve temiz bir görünüm istediğiniz zamanlar için biçilmiş kaftan. Ayrıca diplere çok güzel hacim veriyor, sadece bu işlevi için bile kullandığım oldu.

These are quite simple and quick to apply. You spray it onto your roots and wait for a minimum of 1 minute. It looks like a white powder but when the waiting is over, you brush it or use your fingers to blend it, and the powdery look is gone. The product takes away all the excess oil and leaves you with roots that look like freshly washed and as a bonus, it gives you volume! Perfect for the times when you don't feel like washing your hair, or you are not able to (perhaps you're on the go somewhere etc) or you just want a fresh looking, nice-smelling hair. 

Batiste kuru şampuanların ekstra hacim veren, koyu renk saçlar için, açık renk saçlar için olan, farklı kokulara sahip pek çok çeşidi var. Bendeki 3 şişe de özel bir işleve sahip olmayan, orjinal formüle sahip olanlardan, sadece kokuları farklı. Ve Batiste'den denediğim tüm kuru şampuanlar harika kokulara sahip!

Batiste has quite a few different versions that have different scents, give extra volume, or is special to brunettes or blondes. I have 3 different ones, they don't have any special effects, they just take away the excess oil, give some volume and smell divine! In fact, all the Batiste dry shampoos smell amazing. 


Sonunda bütün yabancı blogger/vloggerların bayıldığı ve ününü tamamen hak eden bu ürünü ülkemize getiren ve yurtdışından alma zahmetinden bizi kurtaran Sephora'ya binlerce kez teşekkürler! Üstelik çoğu markada olduğu gibi ülkemizde kat kat pahalıya da satılmıyor, yurtdışındaki uygun fiyatlarını burada da koruyor. Yanılmıyorsam mini boyları (ki 3-4 kullanım için rahatlıkla yetecektir) 13, büyük boyları 25-26 lira gibi bir fiyata satılıyor. Görüşmek üzere!

These are the holy grail dry shampoo of almost all blogger/vlogger for a reason. They definitely live up to the hype and worth a shot if you're in the market for a good dry shampoo. The best thing about them is that they're really inexpensive, the full size ones are around $10 and you get a lot of product for your money. See you soon!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder